About Me

simple, a bit complicated and chossy

NMH Secret Admire

Shout to NMH

Monday, 12 March 2012

NMH the Food Critic

Salam and Hello,

This time around, NMH would like to be the food critic...hopefully got something meaningful to share around with the rest of you, especially the silent reader ;)

ok, let me start with this few dishes that I have tried out lately....(menu sewaktu berbuka puasa dahulu tidak akan di review atas sebab-sebab tertentu...ekekkeke)

so...please enjoy the food rating..and feel free to comment also.....


Japanese-doughnut-thingy ; Mister Donut. Sell at selected AEON shopping malls. Rating 4/5



Kacang tidbits yang hanya dijual direct dari kilang....semasa musim Hari Raya Puasa sahaja..
Taste : value for the money..highly recommended. Rating 4/5


Mizi Char Koey Teow at Kamunting nearby Bukit Jana
Taste : Marvellous, but the portion is a bit too little for those big eater. Rating 3.5/5 

Cake of the Day set menu at Pan Cafe, Seksyen 8, Petaling Jaya
Taste : bole la, buat mereka yang nak makan kek kat cafe biasa. Rating 3/5



Coconut Shake from Bara, Seksyen 7, Shah Alam
Taste : the Best ever coconut shake in Shah Alam ! Rating 4.5/5


Dunno what jus they called it but it taste ssoooo nice and refreshing.
 At warung ayam penyet tepi jalan dekat area Taman Dato' Harun. Rating 4/5

Kueh Tiaw Goreng from Warung Kopi Mak Jah, Bukit Jelutong, Shah Alam
Taste : Tasteless ! so rating nya 2/5

Nasi goreng pataya at Restoran Jati Corner, New Town, Petaling Jaya
Taste : Bolehla, bagi mereka yang nak makanan ala carte Melayu di restoran mamak. Rating 3/5

Nasi lemak bungkus lauk ayam yang di tapau dari gerai tepi jalan berhampiran Giant Kelana Jaya. Rating 3/5

Vanilla Ice-Cream with a little bit of strawberry topping at Pan Cafe,PJ. Rating 3/5
Taste : Bole la, bagi mereka yang terasa nak makan ice cream sambil melepak bersama boipren tersayang


All time favourite from Kenny Rogers Roaster : Kenny's Quarter Meal. Rating 3.5/5
Taste : It remain the same but the chicken portion is too small :(

Nasi Lemak Rendang Daging from Wak Dol, Seksyen 7, Shah Alam
Taste : The nasi taste too simple and the rendang is a bit too dry. Rating 3/5
7
Lemon Cheese Cake from Secret Recipe
Taste : Nice cake to have while gossiping with your female best friend. Rating 4/5

Nasi Kukus berlaukkan Ayam bakar yang tawar...di persimpangan jalan area Port Dickson. confused tengok concept interior decor restoran ni, theme dia Western Cowboy tapi menu hanya nasi kukus lauk ayam bakar ...ish..ish..ish..branding tak kena tu. Rating 2/5


Lagi satu menu yang rasa tawar serta mengecewakan. Burger daging di restoran Laman Grill Steak di Seksyen 13, Shah Alam. Rating 2/5

Yang ni plak Lamb Chop di warung opposite tepi jalan berhampiran masjid bulat , Seksyen 14, Petaling Jaya.
Portion lamb dia dah ok, kuah gravy dia la pulak terlalu manis....turn off jadinya....Rating 3/5

Yang ni pulak kesukaan NMH ketika hang out bersama seseorang. Spaghetti meatball yang rupanya sempoi tapi rasanya..marvellous ! Di Shazana Pau & Cafe, Kampung Baru, KL. Rating 4/5

Fish and Chips...layannnnnzz di Mek Ayam Kampung, Seksyen 7, Shah Alam. Rating 3/5

Ayam goreng dari Mek Ayam Kampung jugeeee..layanzzzzz. Rating 3.5/5

Last but not least... Breakfast that they served at Melor Inn Parit Buntar
Taste : NO COMMENT ! Rating 2/5





No comments:

Post a Comment