About Me

simple, a bit complicated and chossy

NMH Secret Admire

Shout to NMH

Wednesday, 19 December 2012

AFC - Anjassari Fried Chicken

Salam,

Ketika waktu rehat tengahari NMH dan rakan sepejabat telah pun mencuba makanan di sebuah restoran yang baru di buka di TTDI Jaya, Shah Alam. Restoran tersebut bernama AFC-Anjassari Fried Chicken. Kami berdua telah pun memilih menu utamanya iaitu ala carte 2 ketul ayam goreng, mashed potato and set menu nasi ayam. Nak tahu lebih lanjut mengenai menu lain yang ditawarkan disini,http://www.anjassari.com/v2/index.php/2012-11-16-16-39-31/restoran-afc. Harap mendapat manfaat disebalik perkongsian review makanan tersebut. Enjoy the photo ......

kena self service bila nak pesan makanan. Maaf, kualiti gambar kurang memuaskan kerana menggunakan BB


Mashed potato RM 2.50
Rasa : Tawar, terlebih rasa tepung berbanding kentang
Hiasan dalaman AFC
Ringkas dan kemas
say what ? "Eat without guilt" is their slogan
Set Nasi Ayam RM 10.80
Rasa : Nasi nya ok, ayam dihidangkan ketika masih lagi panas. Cuma sup dia rasa biasa , kosong 

ala carte 2 pieces chicken. Ayam yang sama digunakan dalam set Nasi Ayam.
Rasa: ayam nya ranggup dan garing. Mungkin bole diperbaiki mutu rempah ratus semasa perapan ayam tersebut. Yang menjadi sedap kerana ayamnya dihidangkan ketika masih lagi panas

Rating from NMH : 3.5/5 

Perkara yang disukai:
Mutu kebersihan restoran tersebut.
Walaupun self service,pelayan akan menghantar pesanan makanan ke meja pelanggan.
Kepunyaan bumiputera, sokongan perlu diberikan.

Perkara yang boleh dibaiki:
Rasa makanan yang mungkin boleh dipelbagaikan dan diperbaiki.
Sistem pengudaraan di dalam restoran, melekat bau masakan kepada pakaian para pelanggan.
Masa menunggu untuk makanan yang dipesan untuk sampai ke meja pelanggan.

Disclaimer : Review makanan ini dibuat secara santai, tidak melibatkan sebarang kos keuntungan disini.

Terima kasih.



















Friday, 29 June 2012

Nasi Kandar Kudu vs. Nasi Daun Pisang Sri Nirwana


Kali ini NMH nak share lagi review berkaitan makanan. Pasal nasi. Rakyat Malaysia dan nasi memang tak bole dipisahkan. Tapi kali ini nak review pasal nasi yang bukan dimasak oleh kaum Melayu. Tapi nasi yang dimasak oleh masyarakat India Muslim atau Mamak dan juga masyarakat India yang berasal dari negara India Selatan. Nasi Kandar vs. Nasi Daun Pisang. Betapa muhibahnya kita kat Malaysia ni. Bila tiba waktu makan, semua akan sebu cari nasi. Ye nasi buat kita semua masyarakat Malaysia yang muhibah (ayat skema macam nak promote Visit Malaysia Truly Asia je, ekekkekeke).

Nasi Kandar Kudu

BTW, let me start with Nasi Kandar di Restoran Kudu Bin Abdul, No. 335, Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100 Kuala Lumpur. Actually, NMH & BFF baru balik melilau dari area Tugu Negara & Taman Orkid nun jauh di area Taman Tasik Perdana (jauh la sangat kan, will blog about it later on).So on the way back from KL itu, we decided to have nasi kandaq. Sebelum ini pun, a week before (to be precise,6th June 2012, Wednesday) kami pernah try nak kunjungi Pak Kudu masa lunch time. Terkejut, people are queing up sampai area pejalan kaki itu ! Terpaksa batal akan niat untuk lunch di situ akibat kesesakan luar biasa manusia yang beratur untuk makan di situ.Begitu famous Restoran Kudu ni, nak cari tempat parking pun adalah lagi satu isu yang perlu difikirkan setelah tiba di situ.

However,on 16th June 2012, we reached there around 6.30 p.m. Lauk yang tinggal hanyalah ayam goreng, sotong berempah, paru masak hitam, kambing masala. The famous daging masak hitam dah habis rupanya. But its ok, we settle for this lauk.......Nak sayur? Request je sayur bendi yang dimasak sekali dalam kari yang pekat dengan rempah-ratus itew.


Left to right: Ayam sambal bawang, sotong berempah dan kari kambing masala

Difahamkan restoran Kudu ini telah wujud sejak tahun 1960-an lagi. Kat belakang restoran ni dulu ada panggung P.Ramlee. So arwah P. Ramlee akan singgah almost everyday for this delicious nasi kandar. No wonder la banyak je photo P.Ramlee menghiasi interior design untuk kedai ini.
Kualiti makanan : 4/5 Lazat, authentic nasi kandar, melekat bau kari rempah ratus tak ingat walaupun selepas tangan dicuci dengan sabun
Harga : 4/5 Sangat affordable. NMH & BFF makan 3 lauk baru RM 16++ (termasuk air minuman).Cukup untuk 2 orang makan pasal BFF jenis small eater gitew.
Kebersihan: 3.5/5
Ambience: 4/5 old skool , sangat sempoi kerusi meja dia, tak perlu gantung benda hiasan,cuma letak photo arwah P. Ramlee sudah mencukupi.
Service kualiti: 4/5

Must try lauk: daging masak hitam, ayam sambal bawang, sotong & kambing dan make sure request campur semua sekali kuah lauk pauk tersebut untuk rasa asli nasi kandar
Yang tak best : Parking.Ya ampun, takut la nak parking kat area open air tu, macam terlindung sket area tu + anjing liar berkeliaran. Kat belakang kedai itu pun area parking macam "lorong-lorong gelap".

Tribute to arwah P. Ramlee


Kudu "Hall of Fame"......sempoi.....
















Sri Nirwana Maju, Subang Jaya

Lunch time tadi NMH and gang (eh NMH ade geng ke?) telah pun membuat keputusan strategik untuk menikmati nasi daun pisang berasakan masakan masyarakat India Selatan. Jangan confuse, ni bukan nasi kandar/mamak. Nasi daun pisang adalah diusahakan oleh masyarakat Tamil yang berasal dari negara India Selatan. Yang membezakan nasi daun pisang dengan nasi kandar ialah daging lembu tidak dihidangkan di restoran ini, atas sebab keagamaan masyarakat tersebut. Tapi jangan risau, lauk ayam serta kambingnya dijamin halal.

Yang buat nasi ini unik ialah...nasi nya dihidangkan beralaskan daun pisang. Sangat authentic dan antropologi!



Sayur from left to right: timun berkuah yogurt, labu berempah and crunchy terung goreng
Yang dalam piring tu mutton masala

Lauk sayuran di nasi daun pisang ni sedikit berbeza. Acar timun berkuah santan/yogourt, labu ditumis rempah yang pekat dan paling best terung dicincang halus lalu di goreng tempung tempura (kan dah keluar macam ayat dialog Master Chef). Crunchy....

Sebelum ini pun NMH pernah cuba nasi daun pisang di Kanna, Puchong. Sama juga rasa sayuran disitu. Di Sri Nirwana ini , NMH order lauk kambing masala. Masala ni takde kuah, dia kering dan sedikit pedas. NMH sengaja makan menggunkan sudu garpu, datang area Taipan, so rasa macam diva sikit (ada kena mengena ke?). Geng yang lain order ayam goreng dan ayam varuval (macam ayam rendang berkuah kering).
Takpe lauk kering, kerana nanti pekerja restoran akan membawa kuah kari dan dal asing untuk diletakkan di atas nasi pelanggan.


portion kami 4 orang makan

Kualiti makanan : 3.5/5 Lauk asas dia kebanyakkannya berkuah kering. Tapi ada kuah kari/dal tambahan
Harga : 3/5 Untuk 4 orang makan bersamaan RM 55++ (you do the math ok)
Kebersihan: 4/5
Ambience: 3.5/5 Berkonsep separa terbuka, dinding separuh di tepi jalan, ada hiasan tergantung, cermin besar melekat kat dinding khas tuk pelanggan dia yang vain
Service kualiti: 4/5


benda hiasan tergantung

vain customer tengah snap photo sendiri guna refleksi cermin

Di restoran Sri Nirwana, pelanggan tak putus-putus mengunjungi tempat ini. Kebetulan waktu rehat makan tengahari yang panjang (hari Jumaat). Cuaca panas diluar kedai tak dihiraukan, asal bole menikmati sajian nasi daun pisang itu. Kedai ni takde aircond ye puan-puan. Sekadar kipas syiling sudah memadai.

Must try lauk : Ayam goreng, sayur terung goreng tepung ala crunchy
Yang tak best: Parking! Area Taipan dan masalah parking memang tak bole dipisahkan, Ibarat irama dan lagu. Kami parking di kawasan perumahan berhampiran. Maka berbondong-bondongla kami berjalan dibawah terik mentari ke restoran itu.


Conclusion

  • Makan kat kedai mamak pelanggan kena berdiri dan pergi sendiri ke kaunter lauk pauk untuk memilih lauk yang disukai. Nasi dan lauk dihidangkan dalam pinggan melamin biasa.
  • Makan nasi daun pisang,pelanggan hanya perlu duduk di meja sambil menanti pekerja restoran menghidangkan nasi serta lauk pauk yang diminta di depan mata anda.Nasi dilapik di atas daun pisang. 
  • Rasa kari di kedua-dua restoran ini hampir sama. Tak jauh berbeda. Kaya dengan aroma dan rasa asli rempah ratus.

Saturday, 19 May 2012

makanan, food



best ok kalo dapat colleague yang memahami serta tak lokek tuk belanja Secret Recepi...me like very much. Thank you
Rating 3.5/5.Beef stew yang rasa seperti daging masak kicap seperti bonda ku masak

Rating 4/5. Frosty ice lemon tea...cooling and refreshing


the best part...we all demand to have the dessert before the main course. Rating 4.5/5


NMH is super duper busy

Salam,

Just  to let you know, I will be fully occupied with assignment submission, group presentation, preparing for final exam,attending training , wedding etc...


will continue posting those photo/stories later on...

till then, take care..

ta-ta


p/s:please take a look at this http://kandykounter.blogspot.com

Tuesday, 24 April 2012

5 Days, 4 Nights in Bukit Tinggi, Padang, West Sumatera


Day 1: 5th April 2012, Thursday

I woke up at 3.30 a.m. and my BFF fecth me around 4 ish . Arrived at LCCT around 5.45 a.m. Flight ETD at 7.30 a.m. and ETA 8.40 a.m. Around 1 hours journey to arrive Minangkabau International Airport, Padang, West Sumatera.

Sampai je di airport, kami terpaksa beratur panjang untuk proses imigresen (pemeriksaan imigrasi). Di situ la baru perasan, ramainnya umat yang datang melawat Padang. Ada la dalam 30 minit beratur untuk proses imigrasi itu. Berlaku sedikit kekecohan dalam ramai-ramai tu (kena isi borang lawatan, etc). Tourist guide kami sudah pun menunggu dengan Bas Pariwisata nya. Bas untuk muatan dalam 25 orang (termasukla bagasi kami).

Roni nama tourist guide kami. Termasuk assistantnya , Rahman dan driver(tak ingat namanya). Kami diberi penerangan sepanjang perjalanan dari Minangkabau Aiport Padang ke Bukit Tinggi memakan masa lebih kurang 2 jam setengah. *Hint : keadaan jalan raya tak ubah seperti ke Cameron Highland .Berbukit bukau, selekoh tajam serta bergunung ganang. Cuaca di Padang lebih kurang seperti di Kuala Lumpur. Tak jauh berbeda. Waktu tempatan adalah satu jam lebih lewat berbanding waktu di Kuala Lumpur.

Tempat persinggahan pertama, on the way ke Bukit Tinggi, Air Terjun Lembah Anai. Kami singgah di situ leboh kurang 15 minit, semata-mata untuk sesi bergambar. Kemudian perjalanan diteruskan dengan ke Rumah Kebudayaan Minangkabau. Di sini terkenal dengan Rumah Gadang. Sekali lagi sesi bergamba . Kali ini diberikan penerangan oleh usherer yang ditugaskan untuk menjaga rumah kebudayaan itu.

Tetiba rasa malas pulak nak type banyak-banyak ni. Apa kata NMH buat tulis semua dalam bullet points.. haa..amik.......sila lah enjoy membaca bullet points ini termasuk photo-photo yang telah dibuat collage.

  • Lunch di Rumah Makan Pak Datuk di Pantai Panjang - menu semestinya Nasi Padang
  • Sempat rempat 2-3 helai kain ela yang dijual di souvenir shop di Rumah Makan Pak Datuk (harga dalam RM 35- RM 60 sepasang)
  • Singgah melontar (membeli-belah) di Puteri Minang, dah spent almost Rp. 700,000.
  • Melawat kawasan industri desa yang khas menjual kain sulaman (emboidery), songket, telekung, capal di Pandai Sikek - berhabis almost Rp. 300,000
  • Around 5 p.m. check in di Hotel Graha Muslim. Cuaca di sini dingin , maka aircond/kipas angin tidak disediakan di hotel ini.
  • 7.00 p.m. dinner di Rumah Makan Gon Raya - lagi sekali Nasi Padang
  • Balik ke hotel NMH terus mengira jumlah wang tunai yang dibelanja untuk Day 1. - dah spend Rp 1 juta lebih...ish ..ish ..ish




Day 2 : 6th April , Friday
  • Breakfast pihak hotel hantar sampai ke bilik. Nasi goreng Minangkabau gitu.
  • Terus ke the famous Sulaman Hajah Rosmah di Baso serta berjaya membeli sehelai handmade kebaya top. Kebaya ini sangat halus buatannya serta menimbulkan sifat cemburu dikalangan ahli rombongan lain yang tak sempat merembat kebaya tersebut. LOL!
  • Tabek Patah - terdapat industri desa yang memproses kopi. Ahli rombongan turut dibawa untuk menikmati kopi tersebut secara percuma di cafe yang telah disediakan. FYI , NMH is not a caffeine person. So instead of free coffee, NMH end up drinking "Jus Markisa" (Passion fruit jus). Ada juga sesi memborong kerepek-kerepek pisang or the famous "pisang salei".
  • Pagaruyung Palace, another photo sessions. Kebetulan cuaca panas terik, sekejap je sesi photogedix dan cepat-cepat berteduh di gerai-gerai jualan cenderamata.
  • Lunch at Pondok Flora - another Nasi Padang session. Kali ni suasananya berbeda kerana rumah makan ini didirikan di atas sawah padi. Nice scenary. Perfect for photogedix and camwhoring.
  • On the way back to hotel, stopped at Lake Maninjau. Lake in between those gunung merapi. Another beautiful scenary
  • Bas rombongan terpaksa pergi ke "rumah sakit". One of the ahli rombongan kena jab pasal tepi tapak kakinya telah bengkak disengat "sesuatu" serangga yang tak dikenali.
  • Bika Telaga - famous for its "lempeng garing berinti" or pancake filled with coconut or banana. Boleh terjumpa lagi satu bas rombongan membawa warga dari Melaka. Ali Mamak ada tu u'oll !
  • Dinner at Rumah Makan Family Benteng Indah - Nasi Padang session again !
  • Terdapat banyak penjual jalanan yang menawarkan cenderahati dan kain-kain ela di luar premis rumah makan tersebut. "Seperti suasana penjual di Mekah", komen acik-acik dari kumpulan rombongan kami.



Day 3: 7th April 2012, Saturday

  • Melawat rumah Hamka. Adalah sangat memalukan bagi siapa yang tak kenal Hamka. Anda bukan orang Melayu sejati kalau tak kenal Hamka :p.
  • Terpaksa menempuhi lereng yang berbukit-bukau termasuklah the famous Selekoh 44. Roni telah menasihati supaya semua ahli rombongan minum Coke untuk menghilangkan pening kepala akibat jalan di selekoh tajam tersebut. Ternyata berhasil for NMH. Saya tak pening langsung sepanjang perjalanan !
  • On the way back to area Jam Gadang , bas rombogan terpaksa singgah sekali lagi ke Sulaman Hajah Rosmah akibat terdapat kecemburuan (jealousy) beberapa orang ahli rombongan yang mahu juga membeli kebaya yang sama seperti yang NMH beli pada Day 2 itu. ahahhahahahaha. Rupanya corak kebaya tersebut tidak ada lagi dan ahli rombongan itu terpaksa berpuas hati dengan corak kebaya yang lain.
  • Ke Jam Gadang, Pasar Atas seterusnya. Ahli rombongan dinasihati supaya berjaga-jaga akan pencopek (penyeluk saku). Kami dinasihatkan berkumpul di shopping complex Ramayana selepas habis melontar(membeli belah)
  • Di Pasar Atas, NMH telah berjaya membeli berpasang-pasang kain ela. Sehelai dua seluar jeans yang origional. Nak dijadikan cerita, hujan telah turun dan kami semua kena hujan. Maka tak selesalah bila nak shopping kat bahagian Pasar bawah tu :(
  • Banyak la benda kecik-kecik tak sempat nak beli i.e. accesories seperti gelang, rantai, cincin, keychain, handbag, selipar, wallet, fridge magnet, kretek :( :( sedih la...macam nak pergi lagi kat Pasar Atas dan Bawah tu kalau ada rezeki nanti.
  • Akibat hujan yang masih turun, ahli rombongan semua di bawa dinner terus ke rumah makan . Dalam basah-basah tu, kami order ala-carte ; nasi goreng, satay padang, roti Canei, mee sup , murtabak di rumah makan Kubang Hayuda.
  • Cili kat sini memang pedas, tergigit sikit pun dah rasa pijar. Refer to cili dalam inti murtabak .



Day 4 : 8th April 2012, Sunday
  • Hari terakhir di Bukit Tinggi.
  • Kami dibawa untuk melawat Lobang Jepang (Japanese Tunnel), kesan peninggalan WW II. Tunnel itu kena naik turun anak tangga u'oll. Almost 30 minutes spend time there.
  • Dalam tunnel itu ada menunjukkan kesan peninggalan tentera Jepun seperti penjara bawah tanah, tempat simpanan senjata serta tempat pembuangan mayat.
  • Pancit jugaklah masa mendaki anak tangga nak keluar dari tunnel itu.
  • Di bawa ke tempat terakhir untuk melontar duit di Bukit Tinggi "Silinduang Bulan".
  • Then kami pun berangkat ke Padang - another 3 hours journey
  • Lunch at rumah makan Lamun Ombak - Nasi Padang
  • Kemudiannya di bawa menaiki pengangkutan awam (mini van yang di panggil bas) untuk ke Pantai Air Manis
  • This beach is famous for its fairytale story , Malim Kundang (Malaysia version of Si Tanggang)
  • Cuaca sangat panas terik serta keadaan jalan raya yang berlopak untuk sampai ke pantai tersebut.
  • Then , for sightseeing . Naik bas rombongan semula untuk meninjau Siti Nurbaya Brigde , old city of Padang.
  • Check in at Ion Hotel, Padang
  • Dinner ala-carte at local restaurant.



Day 5 - Check out and flight to Kuala Lumpur at 9 a.m.


Likes :
  • The people
  • Penjual
  • Nasi Padang
  • Scenaries yang berbukit bukau serta dingin
  • Kain ela yang affordable
  • Kripik Belado
  • Pisang Salei
  • Gado-gado berkuah lazat yang dihidangkan bersama mee kuning yang halus mulus
  • My tour group and tour guide
  • Bilik hotel di Padang

Dislikes :
  • Tak sempat shopping barang-barang souvenirs yang kecik-kecik
  • Tak sempat shopping wallet, belt, handbag, accesorries, blouse yang best
  • Tak sempat pergi spa di Bukit Tinggi
  • Tak sempat bergambar kat Pasar Atas,Jam Gadang akibat suasana kelam-kabut hujan.
  • Public toilet
  • Keadaan jalan raya nya
  • Suasana di LCCT - pas ni nak kumpul duit supaya dapat naik airlines yang senonoh sikit
  • Cuaca panas di Pantai Air Manis

Fuhhh.....such a long entry.. sesi melancong selanjutnya.. Tanah Abang...Insyallah













Tuesday, 3 April 2012

Being NMH

Salam,

Kali ini NMH telah melakukan sesuatu yang diluar dugaan. Mengikuti "rombongan cik kiah" selama 5D4N di area Nusantara dan selepas 5 hari sekembalinya ke tanah air , NMH bakal menduduki ujian Mid Term Exam for Accounting...woohoooooooo....

20% carry marks gitu....


saksikan .....

p/s: NMH juga bakal ponteng carnival sukan kelolaan opis nya akibat clash dengan ujian Accouting itew... wwwohhoooooooo...double woohhhhoooooooooooo !

Sunday, 18 March 2012

Cooking Class with (Local) Celebrity

Salam,

Tuan-tuan, puan-puan, cik kak-cik kak sekalian...kali ini NadiaMH nak share photo semasa sesi memasak bersama selebriti tanah air ..selebriti ? siapakah ????


......Cooking class with Juliza Adzlizan ...........

Juliza Adzlizan

Kak Ju kita ini didatangkan khas untuk kelas memasak di ofis ni. So layanz je la , plus she is beautiful , warm and friendly walaupun umur dah masuk category akak-akak gitew. BTW, memang bab masak-memasak, makan-memakan ni menjadi kegemaran ramai..so what the heck...I joined the session. tak rugi ape pun kan. Sesi berkongsi ilmu.

Kedatangan Juliza juga sempena dengan promosi buku masakannya iaitu , Selera Juliza Adlizan , terbitan
Buku Prima Sdn Bhd. Untuk pengetahuan semua , Kak Ju kita ini juga lulusan ijazah Music from Point Park College, University of Pittsburgh USA. class gitu ..........lawa, pandai masak, highly educated, great voice, married to "someone" filthy.......such a lucky lady....


So silent reader sekalian, hope enjoy these photo........

Basic ingredients for sambal achovies



sesi menumis bilis bersama cili padi

hasil tumisan bilis bersama cili api serta ulaman yang lain


Kak Ju tengah membuat sambal belacan



geng akak akak

basic ingredients for bread pudding


bread pudding sebelum dibakar dalam oven



Gulai ayam yang menggunakan cili padi
NMH interframe.........








hasilnya..........



Meet and Greet

Monday, 12 March 2012

NMH the Food Critic

Salam and Hello,

This time around, NMH would like to be the food critic...hopefully got something meaningful to share around with the rest of you, especially the silent reader ;)

ok, let me start with this few dishes that I have tried out lately....(menu sewaktu berbuka puasa dahulu tidak akan di review atas sebab-sebab tertentu...ekekkeke)

so...please enjoy the food rating..and feel free to comment also.....


Japanese-doughnut-thingy ; Mister Donut. Sell at selected AEON shopping malls. Rating 4/5



Kacang tidbits yang hanya dijual direct dari kilang....semasa musim Hari Raya Puasa sahaja..
Taste : value for the money..highly recommended. Rating 4/5


Mizi Char Koey Teow at Kamunting nearby Bukit Jana
Taste : Marvellous, but the portion is a bit too little for those big eater. Rating 3.5/5 

Cake of the Day set menu at Pan Cafe, Seksyen 8, Petaling Jaya
Taste : bole la, buat mereka yang nak makan kek kat cafe biasa. Rating 3/5



Coconut Shake from Bara, Seksyen 7, Shah Alam
Taste : the Best ever coconut shake in Shah Alam ! Rating 4.5/5


Dunno what jus they called it but it taste ssoooo nice and refreshing.
 At warung ayam penyet tepi jalan dekat area Taman Dato' Harun. Rating 4/5

Kueh Tiaw Goreng from Warung Kopi Mak Jah, Bukit Jelutong, Shah Alam
Taste : Tasteless ! so rating nya 2/5

Nasi goreng pataya at Restoran Jati Corner, New Town, Petaling Jaya
Taste : Bolehla, bagi mereka yang nak makanan ala carte Melayu di restoran mamak. Rating 3/5

Nasi lemak bungkus lauk ayam yang di tapau dari gerai tepi jalan berhampiran Giant Kelana Jaya. Rating 3/5

Vanilla Ice-Cream with a little bit of strawberry topping at Pan Cafe,PJ. Rating 3/5
Taste : Bole la, bagi mereka yang terasa nak makan ice cream sambil melepak bersama boipren tersayang


All time favourite from Kenny Rogers Roaster : Kenny's Quarter Meal. Rating 3.5/5
Taste : It remain the same but the chicken portion is too small :(

Nasi Lemak Rendang Daging from Wak Dol, Seksyen 7, Shah Alam
Taste : The nasi taste too simple and the rendang is a bit too dry. Rating 3/5
7
Lemon Cheese Cake from Secret Recipe
Taste : Nice cake to have while gossiping with your female best friend. Rating 4/5

Nasi Kukus berlaukkan Ayam bakar yang tawar...di persimpangan jalan area Port Dickson. confused tengok concept interior decor restoran ni, theme dia Western Cowboy tapi menu hanya nasi kukus lauk ayam bakar ...ish..ish..ish..branding tak kena tu. Rating 2/5


Lagi satu menu yang rasa tawar serta mengecewakan. Burger daging di restoran Laman Grill Steak di Seksyen 13, Shah Alam. Rating 2/5

Yang ni plak Lamb Chop di warung opposite tepi jalan berhampiran masjid bulat , Seksyen 14, Petaling Jaya.
Portion lamb dia dah ok, kuah gravy dia la pulak terlalu manis....turn off jadinya....Rating 3/5

Yang ni pulak kesukaan NMH ketika hang out bersama seseorang. Spaghetti meatball yang rupanya sempoi tapi rasanya..marvellous ! Di Shazana Pau & Cafe, Kampung Baru, KL. Rating 4/5

Fish and Chips...layannnnnzz di Mek Ayam Kampung, Seksyen 7, Shah Alam. Rating 3/5

Ayam goreng dari Mek Ayam Kampung jugeeee..layanzzzzz. Rating 3.5/5

Last but not least... Breakfast that they served at Melor Inn Parit Buntar
Taste : NO COMMENT ! Rating 2/5