About Me

simple, a bit complicated and chossy

NMH Secret Admire

Shout to NMH

Sunday, 18 March 2012

Cooking Class with (Local) Celebrity

Salam,

Tuan-tuan, puan-puan, cik kak-cik kak sekalian...kali ini NadiaMH nak share photo semasa sesi memasak bersama selebriti tanah air ..selebriti ? siapakah ????


......Cooking class with Juliza Adzlizan ...........

Juliza Adzlizan

Kak Ju kita ini didatangkan khas untuk kelas memasak di ofis ni. So layanz je la , plus she is beautiful , warm and friendly walaupun umur dah masuk category akak-akak gitew. BTW, memang bab masak-memasak, makan-memakan ni menjadi kegemaran ramai..so what the heck...I joined the session. tak rugi ape pun kan. Sesi berkongsi ilmu.

Kedatangan Juliza juga sempena dengan promosi buku masakannya iaitu , Selera Juliza Adlizan , terbitan
Buku Prima Sdn Bhd. Untuk pengetahuan semua , Kak Ju kita ini juga lulusan ijazah Music from Point Park College, University of Pittsburgh USA. class gitu ..........lawa, pandai masak, highly educated, great voice, married to "someone" filthy.......such a lucky lady....


So silent reader sekalian, hope enjoy these photo........

Basic ingredients for sambal achovies



sesi menumis bilis bersama cili padi

hasil tumisan bilis bersama cili api serta ulaman yang lain


Kak Ju tengah membuat sambal belacan



geng akak akak

basic ingredients for bread pudding


bread pudding sebelum dibakar dalam oven



Gulai ayam yang menggunakan cili padi
NMH interframe.........








hasilnya..........



Meet and Greet

Monday, 12 March 2012

NMH the Food Critic

Salam and Hello,

This time around, NMH would like to be the food critic...hopefully got something meaningful to share around with the rest of you, especially the silent reader ;)

ok, let me start with this few dishes that I have tried out lately....(menu sewaktu berbuka puasa dahulu tidak akan di review atas sebab-sebab tertentu...ekekkeke)

so...please enjoy the food rating..and feel free to comment also.....


Japanese-doughnut-thingy ; Mister Donut. Sell at selected AEON shopping malls. Rating 4/5



Kacang tidbits yang hanya dijual direct dari kilang....semasa musim Hari Raya Puasa sahaja..
Taste : value for the money..highly recommended. Rating 4/5


Mizi Char Koey Teow at Kamunting nearby Bukit Jana
Taste : Marvellous, but the portion is a bit too little for those big eater. Rating 3.5/5 

Cake of the Day set menu at Pan Cafe, Seksyen 8, Petaling Jaya
Taste : bole la, buat mereka yang nak makan kek kat cafe biasa. Rating 3/5



Coconut Shake from Bara, Seksyen 7, Shah Alam
Taste : the Best ever coconut shake in Shah Alam ! Rating 4.5/5


Dunno what jus they called it but it taste ssoooo nice and refreshing.
 At warung ayam penyet tepi jalan dekat area Taman Dato' Harun. Rating 4/5

Kueh Tiaw Goreng from Warung Kopi Mak Jah, Bukit Jelutong, Shah Alam
Taste : Tasteless ! so rating nya 2/5

Nasi goreng pataya at Restoran Jati Corner, New Town, Petaling Jaya
Taste : Bolehla, bagi mereka yang nak makanan ala carte Melayu di restoran mamak. Rating 3/5

Nasi lemak bungkus lauk ayam yang di tapau dari gerai tepi jalan berhampiran Giant Kelana Jaya. Rating 3/5

Vanilla Ice-Cream with a little bit of strawberry topping at Pan Cafe,PJ. Rating 3/5
Taste : Bole la, bagi mereka yang terasa nak makan ice cream sambil melepak bersama boipren tersayang


All time favourite from Kenny Rogers Roaster : Kenny's Quarter Meal. Rating 3.5/5
Taste : It remain the same but the chicken portion is too small :(

Nasi Lemak Rendang Daging from Wak Dol, Seksyen 7, Shah Alam
Taste : The nasi taste too simple and the rendang is a bit too dry. Rating 3/5
7
Lemon Cheese Cake from Secret Recipe
Taste : Nice cake to have while gossiping with your female best friend. Rating 4/5

Nasi Kukus berlaukkan Ayam bakar yang tawar...di persimpangan jalan area Port Dickson. confused tengok concept interior decor restoran ni, theme dia Western Cowboy tapi menu hanya nasi kukus lauk ayam bakar ...ish..ish..ish..branding tak kena tu. Rating 2/5


Lagi satu menu yang rasa tawar serta mengecewakan. Burger daging di restoran Laman Grill Steak di Seksyen 13, Shah Alam. Rating 2/5

Yang ni plak Lamb Chop di warung opposite tepi jalan berhampiran masjid bulat , Seksyen 14, Petaling Jaya.
Portion lamb dia dah ok, kuah gravy dia la pulak terlalu manis....turn off jadinya....Rating 3/5

Yang ni pulak kesukaan NMH ketika hang out bersama seseorang. Spaghetti meatball yang rupanya sempoi tapi rasanya..marvellous ! Di Shazana Pau & Cafe, Kampung Baru, KL. Rating 4/5

Fish and Chips...layannnnnzz di Mek Ayam Kampung, Seksyen 7, Shah Alam. Rating 3/5

Ayam goreng dari Mek Ayam Kampung jugeeee..layanzzzzz. Rating 3.5/5

Last but not least... Breakfast that they served at Melor Inn Parit Buntar
Taste : NO COMMENT ! Rating 2/5